SSL

Har du sätt att vissa webbadresser börjar med http medan andra börjar med https? Det extra s:et innebär att hemsidan du besöker har ett SSL-certifikat installerat. Det gör att anslutningen till hemsidan är säker och krypterad så att de uppgifter du skriver in på hemsidan inte delas med någon annan än dig och hemsidans ägare. Här förklarar vi vad SSL är och varför du behöver det till din hemsida.

 

Tre ytterligare fördelar med SSL

Det främsta syftet med SSL är att säkra information mellan besökaren och webbplatsen, men det finns också ytterligare fördelar med SSL, till exempel:

 

  1. SSL får din hemsida att visas bättre bland Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL-certifikat och https-webbadresser.
  2. SSL får din hemsida att framstå som trygg och säker vilket också kan bekräftas av en besökare som t ex klickar på hänglåset som visas i adressfältet i webbläsaren för https-sidor.
  3. SSL kan omvandla din hemsidas besökare till kunder då https-webbadressen som kommer med SSL-certifikatet visar att din sida är säker. Det kan öka chansen att besökare väljer att handla hos just dig.

 

 

Vad är ett SSL-Certifikat?

SSL (Secure Socket Layer) är en säkerhetsteknologi som används för att upprätta en krypterad länk mellan en server och en klient – vanligtvis en webbserver (hemsida) och en webbläsare; eller en e-postserver och ett e-postprogram. För att kunna etablera en SSL anslutning krävs det att webbservern har ett SSL-certifikat installerat.

 

Säkerhet:

Miljontals webbplatser använder SSL kryptering för att säkra anslutningar och hålla sina kunders digitala data säker. Alla som begär någon form av information såsom inloggning, personuppgifter eller betalinformation på sin hemsida bör använda sig av SSL. SSL erbjuder säker överföring av känslig information såsom kreditkorts-, personnummer och inloggningsuppgifter. SSL-certifikat finns i olika säkerhetsnivåer, beroende på några faktorer, vilket certifikat en webbplats använder, vilken typ av webbläsare någon använder och webbserverns kapacitet. Vanligtvis kan man se ledtrådar gällande dessa funktioner i webbläsaren – Site Seals, HTTPS, “gröna hänglåset” är alla indikation på en skyddad hemsida.

 

 

Hur kan jag se om en hemsida har SSL eller inte?

När du besöker en hemsida med ett giltigt SSL-certifikat visas alla eller någon av följande punkter i webbläsaren:

URL:en börjar med https:// och inte http://

En hänglåsikon visas i webbläsarens adressfält.

När du klickar på hänglåsikonen står det att certifikatet är giltigt.

 

Behöver ni hjälp med att aktivera SSL certifikat på er hemsida så tveka inte kontakta oss!